Title Image

Blog

katnashor_tvorog_bonilat_post_3

Բաղադրատոմս. կաթնաշոռով նրբաբլիթներ

Պատրաստման եղանակը

Հավկիթները շաքարով, աղով և վանիլինով հարել: Ավելացնել կաթնաշոռ և պատառաքաղով լավ տրորել: Այնուհետև կարելի է օգտագործել նաև հարիչ՝ ստանալով միասեռ զանգված:

Անհրաժեշտ սննդամթերք

  • Ալյուր – 250 գրամ
  • Կաթնաշոռ – 250 գրամ
  • Հավկիթ – 3 հատ
  • Ձեթ – 5 ճաշի գդալ
  • Կաթ – 300 մլ
  • Շաքար – 4 ճաշի գդալ
  • Վանիլին
  • Փխրեցուցիչ – 10 գրամ
  • Աղ – 1 պտղունց
katnashor_tvorog_bonilat_post_2

Ալյուրը խառնել փխրեցուցչին: Կաթնաշոռա-հավկիթային զանգվածը երկու մասի բաժանել, դրանցից մեկին ավելացնել ալյուրն ու փխրեցուցիչը, պատառաքաղով տրորել (պետք է թանձր զանգված ստացվի):

Խմորին ավելացնել կաթը և կաթնաշոռա-հավկիթային մնացած զանգվածը (կստացվի հեղուկ խմոր): Ավելացնել մի քանի գդալ ձեթ և լավ խառնել:

Մեկ շերեփ խմոր լցնել թավայի մեջ: Եթե պղպջակներ հայտնվեն, ուրեմն խմորը լավ է ստացվել: Այդպես թխել ամբողջը: Քսել կարագ և մատուցել մուրաբայով կամ մեղրով:

Անուշ լինի))

Հ.Գ. Այս յուրահատուկ համով նրբաբլիթները կարող եք պատրաստել «Բոնիլատի» բարձրորակ կաթնաշոռով: